Derfor er vedligeholdelse vigtigt for et succesfuldt websted

Regelmæssig vedligeholdelse er vigtig for at dit websted fungerer korrekt, ligesom med så meget andet software.

At springe over de regelmæssige opdateringer er som at springe olieskiftet over på din bil. Du får en lille besparelse her og nu, men i løbet af relativ kort tid render du ind i et sammenbrud, der vil være væsentligt dyrere i den sidste ende.

Opdateringerne skal til for at holde dit websted sikkert. Enhver software har huller, det gælder også programmet bag dit websted. Men hullerne bliver lukket efterhånden som man opdager dem, og derfor kommer der nye opdateringer ud med mellemrum. Og det er derfor du skal sørge for at de bliver installeret.

WordPress vedligeholdelse er nemt nok

Det kan ikke ses på dit websted, at der mangler at blive installeret opdateringer. I hvert fald ikke med mindre man er meget dygtig til at genkende de enkelte kodestumper.

Screenshot_143Kun ved at logge ind på webstedet og gå ind i selve administrationsdelen, kan man se om og hvilke installationer, der er opdateringer til. Det fremgår blandt andet af det lille ikon i værktøjslinjen, hvor et tal fortæller, hvor mange temaer og plugins der er opdateringer klar til.

Et klik på ikonet sender dig direkte til en oversigt over til de ventende opdateringer. Men husk at tage backup inden du går igang.

I enkelte tilfælde kan en opdatering ikke gennemføres fuldt, eller to plugins kolliderer undervejs. Derfor skal du ALTID sørge for en backup inden du går i gang.

Med WordPress er det – som regel – nemt nok at opdatere. Systemet fortæller dig selv, hvornår og hvad, der er klar til at blive opdateret. Og opdateringen sker automatisk uden indgriben fra dig. Som regel…

Større WordPress opdateringer kræver forberedelse

Når vi opdaterer større systemer, som for eksempel en webshop ehandelsplugin’et WooCommerce, så tester vi først opdateringen i en test-opsætning. En kopi af webstedet overføres til en testserver og opdateringen gennemføres. Herefter testes diverse funktioner, for at sikre at alt fungerer korrekt. Hvis der sker fejl undervejs, så kan vi finde ud af årsagen uden risiko for nedetid på den kørende webshop.

Når alt er testet og fungerer korrekt, kan den endelige opdatering ske for det kørende websted med langt mindre risiko for nedetid undervejs.

Normalt er risikoen for fejl langt mindre, og effekten af et par minutters nedetid ikke væsentlig – og derfor kan opdateringen gennemføres på live-webstedet uden ekstra forholdsregler.

Dit websted skal altid være live, klar til at modtage dine kunder og præsentere din virksomhed på den bedst mulige måde. Derfor er den regelmæssige og planlagte opdatering vigtig for ethvert WordPress websted.

Søg

Bliv lidt klogere med Pro tips om WordPress

Bare rolig – vi siger det ikke til nogen!

Indhold

Bliv opdateret på WordPress

Hvis du vil have alle de fede WordPress tricks og nyheder fra WordPress community direkte i indbakken.