En sikker WP Backup kan redde dig

Har man først een gang prøvet at stå med en ødelagt hjemmeside og ingen WP backup, så ved man hvor lidt sjovt det er at skulle genskabe det hele. Og så sætter man rigtig meget pris på at have en god og funktionsdygtige backup.

Fordelene ved en WP Pro backup

  • Den er automatisk og personuafhængig
  • Den regelmæssig – ugentlig, daglig eller flere gange dagligt efter behov
  • Den er hurtigt at gendanne fra
  • Den er ekstern

En moderne backup er automagisk

I dag sker backuppen helt automatisk. At det er en automatisk WP Backup betyder også, at det ikke er afhængigt af, at du eller en anden er logget ind.

Backuppen bliver kørt uanset om du er der eller ej. Ferie, helligdage – du kan være sikker på at backup’en er kørt og indeholder de sidste ændringer.

I WP Pro Service er backuppen baseret på en kontinuerlig backup af både filer og database. Der bliver taget en WP backup helt op til hver time af alle de ændringer, der er sket siden sidst. Og den backup flyttes så væk fra dit webhotel, så den kan bruges til at genskabe webstedet på et andet webhotel om nødvendigt.

Det betyder altså, at vi kan genskabe en hvilken som helst version du måtte ønske – også selvom det er nødvendigt at gå et stykke tid tilbage for at finde en fejlfri version.

Hurtig og nem genetablering

Handler det om sikkerhed, så går vi både med livrem og seler og da især, hvis det gælder vore kunders sikkerhed. Derfor indeholder WordPress Pro Service ikke bare backup, men også test af backuppen. Med mellemrum laver vi en stikprøvekontrol, for at være sikker på, at indholdet i backuppen nu også kan genskabes.

Når backuppen skal genskabes, så samles den ønskede version – i en zipfil – og ligger klar til download. Zipfilen indeholder både filer og database og kan bruges til hurtigt at genskabe webstedet.

Og det er ikke nødvendigt at genskabe til samme server. Faktisk bruger vi WP backup’en til at klone fra udviklingsversioner til live-server, hurtigt og smertefrit.

Din WP Backup er i sikkerhed

Vores backup placeres altid på serveren på en anden lokalitet end webserveren. Hvis nu der sker en fejl, hvor webserveren ikke længere er tilgængelig.

Hvis man er lidt sortseer, så er der faktisk en del situationer, hvor det kan ske – og vi har set det i følgende situationer:

  • nedbrud hos usikker hosting uden egen backup;
  • oversvømmelse af serverrum, der tager lang tid af genetablere;
  • konkurs hos hosting.

I alle disse tilfælde var den lokal backup ubrugelig, enten pga. af fejl eller utilgængelighed. Derfor sker vores WP backup til eksterne servere, placeret enten i USA eller Europa alt efter optimal placering

Backuppen opbevares hos Amazon Web Services, så der er god sikkerhed og masser af plads.

Hvor tit skal jeg tage backup?

Det kommer an på hvor tit der kommer nyt indhold. Det handler om, at kunne genskabe den seneste version af webstedet.

Hvis det er en personlig blog, hvor du skriver en gang imellem – på min egne sker det måske en gang om måneden – så kan du måske nøjes med at tage backup månedligt.

Er det en webshop med mange daglige køb, så har du behov for at få taget backup flere gange om dagen. Ellers mister du informationer om de seneste ordrer, hvis webstedet skal genskabes fra en backup.

Hold webstedet optimeret

Din backup er en kopi af webstedet. Derfor er det en rigtig god ide, at sørge for at holde dit websted optimeret i forhold til størrelse og indhold.

Dels tager det længere tid, hvis det er et stort websted. men risikoen for fejl undervejs stiger også med størrelsen på backup’en.

Endelig tager det også tid at genskabe fra backup i tilfælde af nedbrud. Jo større backup’en er, desto længere tid tager det at læse den ind – og igen stiger risikoen for fejl, jo større webstedet er.

Så sørg for at få slette overflødige plugins og temaer – og fjern de billeder, der ikke længere bliver brugt nogen steder.

Vil du lære mine tricks?

Få en mail hver gang der er nye tips og tricks – så behøver du ikke selv holde øje med om der er nyt! Nyhedsmailen indeholder også nyt fra hele WP økosystemet, så kan være på forkant ed udviklingen.

Bare rolig. Vi hverken spammer dig eller giver dine informationer videre til tredjepart.