Sådan rapporterer du en fejl

Når du oplever en fejl på hjemmeside eller online service, så sætter vi står pris på at du fortæller om det. Vi vil jo gerne have at det skal virke rigtigt. Men du gør os endnu gladere ved at give os noget at arbejde med.

Det kan være svært at snakke ‘interwebskt’, så her er en lille vejledning i hvordan du kan være med til at få fejlretningen til at gå hurtigere.

Beskriv fejlen

Du behøver ikke kunne alle de smarte ord, bare fortæl det, som du oplever det. Men fortæl det så præcist som muligt.

“Det virker ikke” er for upræcis og vi skal bruge lang tid på at få fejlen til at opstå – og først derefter kan vi gå i gang med at rette den.

“Jeg klikkede på linket i Kurven til Kassen, men i stedet for kom jeg til en side med kun logoet i toppen og intet indhold.” Her ved vi, hvor og hvordan fejlen er udløst – og der er en beskrivelse af symptomet, nemlig den tomme side med kun sidetoppen intakt.

Send link til side med fejl

Marker og kopier adresse fra browseren
Kopier adresse fra browseren

Jo mere præcist vi ved, hvor vi skal lede – desto hurtigere kan vi finde og rette fejlen.

Derfor sætter vi også stor pris på links til siden, altså den adresse hvor fejlen opleves. Den letteste måde at finde den adresse er ganske enkelt at kopiere den fra browserens adresselinje.

Nogen gange kan det være svært, da man på det tidspunkt ikke længere er på siden, der udløste det. Men måske kan du så kopiere fra siden, du kom fra?

Tag et screenshot

Et billede siger tusinde ord – så spar lidt på tasterne ved at tage et screenshot.

Der findes flere måde at gøre det på, på Windows findes fx der det udmærkede Klippeværktøj. Eller man kan installere et af de utallige andre redskaber til den opgave, hvor nogle giver mulighed for at skrive på udklippet og præcisere med kasser og pile.

Eller du kan bruge den hurtige løsning ved ganske enkelt at tage et billede med din mobil!

Formular til fejlrapportering

Brug den kun ved rapportering af fejl til Ellegaard ID, WP Pro, We Speak eller Art-up !

Vil du lære mine tricks?

Få en mail hver gang der er nye tips og tricks – så behøver du ikke selv holde øje med om der er nyt! Nyhedsmailen indeholder også nyt fra hele WP økosystemet, så kan være på forkant ed udviklingen.

Bare rolig. Vi hverken spammer dig eller giver dine informationer videre til tredjepart.