Sikkerhed til den personlige WordPress blog

For den personlige WordPress blog er sikkerhed et ofte overset element. De bliver ikke opdateret så ofte som de burde (hverken indhold eller system) og derudover bliver der oftest heller ikke taget backup af dem.

Det skyldes som regel uvidenhed. Men det gør det ikke mindre træls, den dag der pludselig opstår et problem.

Mit webhotel bliver sikkerhedskopieret, eller…?

ja, det gør det højst sandsynligt – ellers skal du i hvert fald skynde dig at skifte til en anden webhost!

Men den backup bliver ikke taget for din skyld, den er til brug ved nedbrud hos din webhost. Det betyder at du højst sandsynligt ikke kan gå længere tilbage end en enkelt dag. Og hvis der fx er sket en fejl i forbindelse med en opdatering, så kan der ofte gå flere dage, før man opdager det. I det tilfælde er en backup fra igår ikke nogen hjælp.

Mit indhold er ikke vigtigt

Nå. Hvorfor har du så skrevet det?

Jeg er med på, at vi ikke snakker en siden med en masse handel og andre kommercielle interesser, men har dit indhold ikke en værdi for dig og dine læsere? Jeg ved af egen erfaring, at det altså er temmelig irriterende at skulle genskabe indhold skrevet for lang tid siden.

Og det er altså ikke spor morsomt at skulle skrive det samme igen – og igen. Så er det sjovere at kunne tilføje nyt indhold – og også mere relevant for dine læsere.

Det er jo bare nogle gamle indlæg

Og du skriver selvfølgelig ofte noget nyt, det forstår jeg. Men hvis du kigger på, hvilke indlæg der trækker trafik (for eksempel med Google Analytics), så vil du sikkert se, at nogen af dine gamle indlæg stadig modtager nye hits. Og man kan faktisk ofte med held skabe fornyet fokus ved at henvise til ældre indlæg med relevans.

Så selv dine gamle indlæg har en værdi.

Hvilken løsning passer så til dig?

Det er svært for mig at vurdere, men her er i hvert fald mulighederne:

[table id=1 /]

Tilmeld dig her

Vil du lære mine tricks?

Få en mail hver gang der er nye tips og tricks – så behøver du ikke selv holde øje med om der er nyt! Nyhedsmailen indeholder også nyt fra hele WP økosystemet, så kan være på forkant ed udviklingen.

Bare rolig. Vi hverken spammer dig eller giver dine informationer videre til tredjepart.