Værktøjskasse med forskellige redskaber

Gode plugins for små og store udviklere

what the file

Når man bygger et tema eller tilpasser et eksisterende, kan det nogen gange værre en udfordring at finde ud af, hvilke filer der er inkluderet i den nuværende visning. Her kan what the file være en stor hjælp.

I et felt i Adminbar (den sorte i toppen) viser den dig, hvilke templatefiler der er aktuelt involveret i den side, du sidder og kigger på.

Det kan spare dig for ret meget tid – for eksempel med at søge efter en bestemt tekststreng, der skal oversættes.

Loco Translate

Oversættelse af plugins og temaer direkte i webstedets backend.

Brug den til de steder, hvor du forsøger at finde ud af, hvor en enkelt ikke-oversat streng kommer fra. Eller til at lave specialtilrettede oversættelser, hvor standard-oversættelsen ikke dækker behovet helt.

Det kan være et begreb der skal målrettes lidt mere mod det enkelte websteds emne – eller fordi, du bruger et plugin til noget andet, end udvikleren havde tænkt det skulle bruges til.

Hvis du laver komplette oversættelser, så husk lige at WordPress er et fælles projekt, hvor mange frivilligt laver et stort stykke arbejde – og lad andre få glæde af din oversættelse.

Query Monitor

Hvis du er i tvivl om, hvor alle kræfterne forsvinder hen, når du arbejder i backend – så kan Query Monitor måske hjælpe dig på rette spor.

Desuden hjælp til debugging af PHP fejl, hooks og actions, blokeditor blokke, enqueued scripts og stylesheets, HTTP API kald og meget mere.

WP Crontrol

WordPress kører sin egen interne cron håndtering WP-Cron – og det er bestemt ikke fejlfrit.Derfor kan det være nødvendigt at tjekke hvilke corn jobs, der kører på i en bestemt installation.

Med WP Crontrol får du som udgangspunkt en advarsel, hvis det ser ud til at installationens cron håndtering ikke fungere korrekt – men den funktion har vi nu også i den indbyggede Webstedshelbred.

Men derudover giver den mulighed for både at oprette, tilrette og slette de interne corn jobs, der kører.

Nettet er levende – og sider dør. Derfor kan det ikke undgås, at et websted med sund link-kultur med mellemrum oplever at eksisterende links pludselig ender i en 404.

Det er skidt for brugere, der bliver skuffede – og skader din SEO. Så dem vil vi gerne undgå.

Broken link checker kan både advare dig om døde links og hjælpe dig med at rette dem. En indbygget funktion løber dine links igennem med mellemrum (gør det ikke for tit, for det sløver systemet!) og fortæller om problemer, før dine brugere ser dem.

Hvis brugere nu har ramt et link på din side, der ender i 404, så kan du se dem på en liste og nemt lave en 301 redirect. Det er ikke så godt som at lave den i htaccess, men det er bedre end ikke at gøre noget.

User switching

Du kender godt det med at en bruger oplever noget helt specielt, som du ikke kan se andre steder? Med User Switching kan du hurtigt skifte over til at se, hvordan den bruger oplever systemet og hurtigere finde fejlen – uden at skulle have adgangskode og logge ud/ind hele tiden.

Udover at supportere brugere er det også et super redskab til opbygning af systemer med mange forskellige og specialtilpassede brugerroller. netop her kan det svært at fastholde overblikket og være helt sikker på konsekvensen af, at tildele særrettigheder for enkelte plugins.

Et hurtigt skift til en bruger den rolle og du kan teste lige præcis, hvad den bruger kan se og gøre.

Alle brugere med “create_users” rettigheder kan skifte til en anden bruger og afprøve funktionalitet.

Prevent Browser Caching

Har du måttet fortælle en kunde, at de skulle rydde cache før de kunne se de seneste ændringer? For tredje gang på den samme dag? Så er dette plugin’et for dig.

Det giver ikke mening for ret mange andre end webudviklere/sidebygger, men de kan kan til gengæld også have rigtig god brug af det.

https://wordpress.org/plugins/prevent-browser-caching/

Efter jeg havde skrevet dette indlæg opdagede jeg, at ikke mindre end tre af disse plugins er udviklet af den samme person: John Blackbourn. Og han har – udover at være meget aktiv i kerneudvikling af WP – skrevet flere andre plugins, som jeg vist lige skal have kigget på ved lejlighed.

Søg

Bliv lidt klogere med Pro tips om WordPress

Bare rolig – vi siger det ikke til nogen!

Indhold

Bliv opdateret på WordPress

Hvis du vil have alle de fede WordPress tricks og nyheder fra WordPress community direkte i indbakken.