WordPress opdatering med upload af zip

Opdater plugin med upload af zip

Nu bliver det muligt at opdatere WordPress plugins blot ved at uploade en zipfil. Det har vi ventet på i 11 år, men med WP 5.5 blev muligt.

Slut med slet og geninstaller

For mindre plugins (eller når opdateringen fejler) er det stadig den eneste mulighed. Visse plugins kan ikke accepteres i WP biblioteket og for andre er det ikke besværet værd at gå den vej. Her har vi fortsat kun kunnet opdatere ved at slette det hele først.

Ulempen ved sletning er, at det kræver adgang til FTP. Det er i dag ikke længere almindeligt, at den enkelte bruger har kendskab til FTP – og bør heller ikke være nødvendigt.

En WordPress blogger skal kunne lave almindelig vedligehold fra administrationen , uden behov for FTP. Og det kan man så med version 5.5. Tak for det!

Jeg har også leveret specialplugins, der kun havde funktionalitet beregnet på et enkelt eller nogle websteder. Her er jeg nødt til at lave opdateringen for kunden, for de er ikke vant til den del.

Fremadrettet kan jeg nu nøjes med at sende en opdateret zipfil til kunden og de kan selv klare installation/opdatering. Med mindre de har et WordPress serviceabonnement naturligvis!

upload og installer

Det er super simpelt – og du har måske gjort det allerede. Det foregår nemlig på præcis samme måde som med upload af et nyt plugin. Du skal bare uploade en zip-fil, på samme måde som ved installation af mange Premium plugins.

Opdater plugin med upload af zip 1
Vælg plugins -> tilføj nyt
Opdater plugin med upload af zip 2
Vælg upload plugin
Opdater plugin med upload af zip 3
Klik på choose (eller vælg) og find din zip-fil

Søg

Bliv lidt klogere med Pro tips om WordPress

Bare rolig – vi siger det ikke til nogen!

Indhold

Bliv opdateret på WordPress

Hvis du vil have alle de fede WordPress tricks og nyheder fra WordPress community direkte i indbakken.