WordPress opdatering med upload af zip

Opdater plugin med upload af zip

Nu bliver det muligt at opdatere WordPress plugins blot ved at uploade en zipfil. Det har vi ventet på i 11 år, men med WP 5.5 bliver muligt.

Til at begynde med havde vi ikke mulighed for den enkle opdateringsfunktion, der i dag findes i administration af temaer og plugins. Findes det i WP biblioteket, så foregår opdatering ved et enkelt klik. Men før det, krævede en opdatering at man først slettede hele mappen med plugin/tema manuelt, før upload og installation af den nye version.

For mindre plugins (eller når opdateringen fejler) er det stadig den eneste mulighed. Visse plugins kan ikke accepteres i WP biblioteket og for andre er det ikke besværet værd at gå den vej. Her har vi fortsat kun kunnet opdatere ved at slette det hele først.

Ulempen ved sletning er, at det kræver adgang til FTP. Det er i dag ikke længere almindeligt, at den enkelte bruger har kendskab til FTP – og bør heller ikke være nødvendigt.

En WordPress blogger skal kunne lave almindelig vedligehold fra administrationen , uden behov for FTP. Og det kan man så med version 5.5. Tak for det!

Jeg har også leveret specialplugins, der kun havde funktionalitet beregnet på et enkelt eller nogle websteder. Her er jeg nødt til at lave opdateringen for kunden, for de er ikke vant til den del.

Fremadrettet kan jeg nu nøjes med at sende en opdateret zipfil til kunden og de kan selv klare installation/opdatering. Med mindre de har et WordPress serviceabonnement naturligvis!

Bliv lidt klogere med Pro tips om WordPress

Bare rolig – vi siger det ikke til nogen!

Indhold

Pssttt - har jeg ikke set dig her før? 😉

Få en mail hver gang der er nye tips og tricks – så behøver du ikke selv holde øje med om der er nyt!

Bare rolig. Vi hverken spammer dig eller giver dine informationer videre til tredjepart.