Mine bedste WordPress plugins

Alle har deres favoritter og jeg har også mine bedste WordPress plugins: En samling af plugins, der blive installeret som standard.

Mine samling af de bedste wordpress plugins

Jeg siger ikke, at de her er den bedste løsning for dig, men med mange eksperimenter er det den samling, der passer bedst til mig. Den ændres selvfølgelig ind imellem – og jeg skal nok holde denne liste opdateret så vidt muligt – men det var min samling, da indlægget blev skrevet.

Sikkerhed plugins

Nok de vigtigste plugins!

En WordPress er som udgangspunkt et ganske sikkert system, men med så stor en markedsandel er det naturligt et oplagt mål for crackere. Alle – ALLE – websteder blevet konstant prøvet af for adgang kendte huller i system og de mest brugte plugins.

Wordfence Security (gratis) – beskytter mod brute force angreb

Sikkerhed – ikke fordi WordPress ikke er sikkert, men fordi at for hvert plugin du installerer stiger kompleksiteten eksponentielt og dermed også risikoen for huller i sikkerheden.

Wordfence sørger blandt andet for at informere dig om kritiske opdateringer og forældede eller droppede plugins.

Udover at holde dig informeret om risici ved de installerede plugins, sørger plugin’et også for at stoppe forsøg på at finde huller. Ved for mange tests bliver de blokeret.

Wordfence security – firewall & malware scan

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan

Secure your website with the most comprehensive WordPress security plugin. Firewall, malware scan, blocking, live traffic, login security & more.

Wordfence

Sucuri Security (gratis) – styrker sikkerheden på dit websted

Sucuri er også sikkerhed, men i stedet for som Wordfence at ‘blokere døren’, så holder Sucuri øje med det, der allerede er kommet ind.

Regelmæssige scanninger af filer og sammenligninger med originalerne kan give dig en advarsel, så du kan få ryddet op, inden det spreder sig.

Desuden hjælper Sucuri dig med nemt og hurtigt at styrke sikkerheden på dit websted ved at teste rettigheder i mapper og deaktivere ubrugte funktioner.

Sucuri security – auditing, malware scanner and security hardening

Sucuri Security – Auditing, Malware Scanner and Security Hardening

The Sucuri WordPress Security plugin is a security toolset for security integrity monitoring, malware detection and security hardening.

Sucuri Inc.

Activity Log- viser dig, hvad der er sket

Log over aktiviteter. dette plugin er primært relevant, hvis der er flere brugere med administrative rettigheder. Det giver et overblik, hvad der er sket, så man kan se om de ændringer der er sket, er lavet af en anden administrator – eller af en uvelkommen gæst.

Det fjerner også en stor del af ‘hvem gjorde hvad’ diskussionerne, hvis der er en leverandør involveret.

Activity log

Activity Log

The #1 Activity Log plugin helps you monitor & log all changes and activities on…

Activity Log Team

Optimering PLugins

Et dynamisk system som WordPress er sjældent fuldt optimeret. WordPress gør en del ting for at optimere leveringen, men kan af gode grunde ikke holde styr på, hvad plugin’udviklerne gør eller hvad du selv finder på at lægge op.

Derfor har du behov for de bedste WordPress plugins, der komprimerer billeder og filer og sørger en hurtig og kompakt levering til brugeren.

WP Super Cache (gratis) – samler dit websted

Cache/mellemlager

Hver gang en bruger beder om at se en dynamisk side, så skal den dannes ved datatræk fra database og sammensætning af informationer og filer. Det tager lidt tid – ikke meget, men dog mere end at levere en statisk side.

Derfor indsætter vi et mellemlager, hvor den færdige ‘pakke’ gemmes. Hvis en anden bruger så kort tid efter beder om den samme side, så får de bare den ‘færdige pakke’ direkte fra cachen.

WP Super Cache leverer dette mellemlager og sørger for, at brugeren får sine sider leveret hurtigt uden at indholdet bliver forældet.

Wp super cache

WP Super Cache

A very fast caching engine for WordPress that produces static html files.

Automattic

Autoptimize (gratis) – komprimerer webstedet inden aflevering

Minificering

Alle filer indeholder masser af mellemrum, indrykninger og tomme linjer for at gøre det lettere at overskue koden. Det er computeren ligeglad med. Derfor giver det mening at fjerne alle de overflødige elementer fra filerne inden de sendes afsted fra serveren.

Autoptimize løser den opgave fint. Samtidig kan den samle fx flere CSS-filer fra forskellige plugins i een fil og på den måde spare antallet af HTTP-kald.

Ikke alle plugins/temaer er skrevet til at kunne klare den form for sammenlægning af filer, derfor kræver den proces en del manuel afprøvning inden aktivering.

Autoptimize

Autoptimize

Autoptimize speeds up your website by optimizing JS, CSS, images (incl. lazy-load), HTML and Google Fonts, asyncing JS, removing emoji cruft and more.

Frank Goossens (futtta)

WP Rocket (premium) – samler, komprimerer og optimerer overførsel

Cache, minificering.

Efter i flere år at have brugt et mix af de to ovenstående, så jeg har jeg nu næsten udelukkende gjort brug af WP Rocket. Det er et premium plugin, så det koster at penge at holde det opdateret, men jeg synes de penge er givet godt ud.

Det håndterer både cache og minificering – og en del andet – og det er så rigeligt pengene værd for mig i sparet tid.

Imagify (premium) – optimerer dine billeder til mindste størrelse

Billedkomprimering

De fleste billeder kan komprimeres kraftigt uden synlige forringelse af kvaliteten. Da vi brugere flere og flere billeder på webstederne – og de samtidig bliver større og større – så bliver den komprimering mere og mere vigtig.

Du kan godt gøre det selv i Photoshop eller andet, men der er en fidus ved først at gøre det i WordPress. Når du uploader et billede, danner WordPress nemlig af sig selv en række kopier i forskellige størrelser. Det gøres for ikke at sende det samme billede til desktop og mobil – skærmene er jo slet ikke lige store.

Og de forskellige billedformaterkan komprimeres i forskellig grad.

Det gør Imagify og du kan indstille komprimeringsgraden i to trin. Afhængig af om dine billeder mest er fyld – eller du er fotograf og dine kvalitetsbilleder er dit produkt!

Imagify – optimize images & convert webp

Imagify – Optimize Images & Convert WebP

Optimize images in one click: compress images, reduce image file sizes, convert WebP, keep your images beautiful… and boost your loading time and your …

WP Media

Imsanity (gratis) – sørger for at nedskalere store billeder

Billedformindskning (skalering)

Dette plugin benytter jeg stort set kun på websteder, hvor brugeren/kunden forventer selv at lægge et stort antal billeder op.

På et almindeligt websted er der ikke behov for billeder, der er større end 2000 pixels i bredden. Men selv med et almindeligt mobilkamera kan de sagtens være mere en dobbelt så bredde. Og det betyder i filstørrelse noget der ligner fire gange så store!

Dette plugin skalerer de uploadede billeder ned til en maks. størrelse og sletter originalen. På den måde kan der spares store mængder plads på fx en webshop med flere hundrede produkter, der jævnligt udskiftes.

Imsanity

Imsanity

Imsanity automatically resizes huge image uploads. Are contributors uploading huge photos? Tired of manually resizing your images? Imsanity to the res …

Exactly WWW

SEO plugins

Yoast SEO (gratis/premium)

Søgemaskineoptimering

Stort set enerådende på markedet (indtil for nyligt) for effektiv og omfattende optimering af webstedets indhold ift. søgemaskinerne.

Meget omfattende muligheder for tilpasning og vejledning i, hvordan du opnår de bedste resultater.

Fungerer helt klart bedst, hvis du skriver på engelsk, men også meget strukturhjælp på dansk.

Yoast seo

Yoast SEO

Gør din WordPress-SEO bedre: Skriv bedre indhold og optimér din WordPress-website fuldt ud med Yoast SEO-pluginnet.

Team Yoast

Rank Math (gratis/premium)

Søgemaskineoptimering og meget andet.

Jeg er for nyligt begyndt at konvertere mine websteder til at bruge denne frem for Yoast. Primært fordi Yoast er blevet for stor og tung – og mange af de funktioner jeg har haft brug for i Yoasts Premium findes i gratisudgaven af Rank Math.

Der er en premium version på vej, og jeg er lidt spændt på at se, hvor de ligger snittet mellem de to. Det vil få afgørende betydning for om jeg fortsat vil bruge den eller skifter noget andet.

Rank math seo – best seo plugin for wordpress to increase your seo traffic

Rank Math SEO – Best SEO Plugin For WordPress To Increase Your SEO Traffic

Rank Math SEO is the Best WordPress SEO plugin combines the features of many SEO…

Rank Math

Design plugins

Elementor (gratis/premium)

Grafisk sidebygger

Jeg har prøvet stort set alle sidebyggerne og har hver gang været imponeret over mulighederne – men brugerfladen og tyngden har hver gang gjort at jeg droppede dem igen.

Med Elementor har jeg fundet det værktøj, der passer til mine behov. Masser muligheder for at lave drag’n’drop, men samtidig mange muligheder for at lave mere hardcore tilpasninger.

Og siden da har deres udviklere stort set arbejdet i samme retning som mine ønsker hele vejen!

Man kommer langt med gratis udgaven, men deres premium koster altså ikke ret meget – og så er der lige pludselig utroligt mange muligheder.

Elementor website builder

Elementor Website Builder

The Elementor Website Builder has it all: drag and drop page builder, pixel perfect design, mobile responsive editing, and more. Get started now!

Elementor.com

Advanced Custom Fields (gratis)

Tilpassede indholdsfelter

Plugin’et er gratis, men mange af de spændende udvidelser koster penge.

ACF er super til opsætning af websteder med specielt, standardiseret indhold: ejendomsmægler, bilforhandler osv.

Det gør nemt at standardisere oprettelse af nye posts og samtidig opsætte avanceret layout for hvert enkelt – måske endda med beregnede felter.

Utallige muligheder lige under overfladen, men kræver lidt viden om kodning og databaser.

Advanced custom fields

Advanced Custom Fields

Customize WordPress with powerful, professional and intuitive fields. Proudly powering over 1 million websites, Advanced Custom Fields is the plugin W …

Delicious Brains

Pods (gratis)

Tilpasset indholdsfelter og indholdstyper (CPT)

Samme som ACF, men uden den samme nemme mulighed for at tilpasse brugerfladen i backend.

Til gengæld indbygget mulighed for at oprette og tilpasse custom post types (CPT)

Plugin’et er gratis, men fremtiden er lidt usikker efter at Automattic trak deres langvarige økonomiske støtte sidste år.

Pods – custom content types and fields

Pods – Custom Content Types and Fields

Pods is a framework for creating, managing, and deploying customized content types and fields for any project.

Pods Framework Team

Formular plugins

De bedste WordPress plugins til håndtering af information hentet fra brugerne med formularer.

Gravity Forms (premium)

Formularer af mange slags

Elementor Contact Form DB

Database til besvarelser i Elementor formularer

Elementor Pro har indbygget formularfunktion. Men hvis du vil kunne gemme besvarelserne (og det vil du !), så skal du lige installere denne udvidelse.

Så vil du altid kunne finde besvarelserne, også selvom de pludselig ikke længere når frem til din indbakke.

Elementor contact form db

Elementor Contact Form DB

A simple plugin to store Elementor Pro Form submissions This plugin stores contact form submissions…

Sean Barton – Tortoise IT

Tools plugins

Alt det andet …

Manage WP (premium)

Overordnet håndtering af mange websteder

Managewp worker

ManageWP Worker

En bedre metode til at håndtere mange WordPress websteder.

GoDaddy

Relevanssi (gratis/premium) / Relevanssi Light (gratis)

Forbedret søgning.

Duplicate Post (gratis)

Kopier opslag som skabelon

Yoast duplicate post

Yoast Duplicate Post

The go-to tool for cloning posts and pages, including the powerful Rewrite & Republish feature.

Enrico Battocchi & Team Yoast

Post SMTP(gratis)

Mailer til steder, hvor standard mail ikke kan bruges.

Post smtp mailer/email log

Post SMTP Mailer/Email Log

Send, log, and get notified when your emails are failing. Plus a unique option for secondary backup SMTP so your emails will never stop.

Yehuda Hassine

User Switching(gratis)

Se det fra deres synspunkt.

Læs også Sådan bruger du Skift Bruger

User switching

User Switching

Øjeblikkelig skift mellem brugerkonti i WordPress.

John Blackbourn & contributors

WP Migrate Pro (gratis/premium)

Overflytning af data mellem flere websteder

Wp migrate db – wordpress migration made easy

WP Migrate DB – WordPress Migration Made Easy

Make WordPress migration easy. Migrate your database at the click of a button with full…

Delicious Brains

WP Rollback (gratis)

Nej, lad mig lige få den gamle igen!

Wp rollback

WP Rollback

Rollback (or forward) any WordPress.org plugin or theme like a boss.

Impress.org

Ingen blindgyder, tak!

Broken link checker

Broken Link Checker

Check posts, pages & all content for broken links & missing images to improve SEO.…

WPMU DEV

Redirection (gratis)

Send dem til den rigtige side.

Hvis du bruger Rank Math, behøver du ikke dette plugin.

Redirection

Redirection

Manage 301 redirections, keep track of 404 errors, and improve your site, with no knowledge…

John Godley

Velvet Blues Update URLs (gratis)

Ret forkerte URLs i databasen

Velvet blues update urls

Velvet Blues Update URLs

Updates all urls and content links in your website.

VelvetBlues.com

wp-Typography (gratis)

Når sætningerne bliver lange

Wp-typography

wp-Typography

Improve your web typography with: hyphenation, space control, intelligent character replacement, and CSS hooks.

Peter Putzer

GAinWP Google Analytics Integration

Integration med Google Analytics

Gainwp google analytics integration for wordpress

GAinWP Google Analytics Integration for WordPress

Enable Google Analytics tracking and reporting dashboards in your WordPress site in just seconds.

IntelligenceWP

Specialerne

WooCommerce (gratis)

Webshop – de facto standard i WP

Med mindre du leder efter noget helt specielt, så lad være med at spilde tiden på at finde alternativer. Det her er den bedste og de andre kommer ikke i nærheden af den.

Woocommerce

WooCommerce

WooCommerce er verdens mest populære open source eCommerce løsning.

Automattic

WooCommerce Subscriptions (premium)

Når der skal sælges abonnementer

The Events Calendar (premium/ gratis)

Håndtering af arrangementer

I gratis udgaven er der masser af muligheder for opremsning af events og for at kunne præsentere dem på forskellige måde. Gentagen information som afvikler og sted kan gemmes og nemt hentes frem.

Der findes også en billetfunktion, men skal den bruges til noget vigtigt, så køb premium udgaven.

The events calendar

The Events Calendar

The Events Calendar is the number one calendar plugin for WordPress. Easily create and manage events (including virtual events!) on your WordPress sit …

The Events Calendar

Ultimate Member (gratis/premium)

Medlemshåndtering med profiler

Ultimate member – user profile, user registration, login & membership plugin

Ultimate Member – User Profile, User Registration, Login & Membership Plugin

The #1 plugin for front-end user profiles, user registration & login forms, member directories, content…

Ultimate Member

bbPress (gratis)

Fora/debatter

Bbpress

bbPress

bbPress is forum software for WordPress.

The bbPress Contributors

Bliv lidt klogere med Pro tips om WordPress

Bare rolig – vi siger det ikke til nogen!

Indhold

Pssttt - har jeg ikke set dig her før? 😉

Få en mail hver gang der er nye tips og tricks – så behøver du ikke selv holde øje med om der er nyt!

Bare rolig. Vi hverken spammer dig eller giver dine informationer videre til tredjepart.