Ret ikke i tema eller plugin

Ret ikke i tema eller plugin 1Lad være med at lave ændringer i WordPress systemfiler, i temaer eller plugins.

Det er muligt inde fra WordPress at lave ændringer i både temafiler og enkelte plugins, men helt kort: Lad være!

For det første risikerer du at lave så meget ged i det, at siden ikke længere fungerer. Og herefter skal du alligevel have fat i en FTP-adgang og lave rettelser.

For det andet, så vil alle de ændringer du laver bliver overskrevet næste gang, der kommer en opdatering. Altså spildt arbejde.

Der kan være situationer, hvor der er behov for at lave ændringer i en funktion eller en visning, men så skal det ikke ske ved at ændre i originalfilerne.

Brug undertema

Langt de fleste temaer giver mulighed for at lave tilføjelser til CSS som en funktion i temaet. Så er det ikke en filrettelse, men en tilføjelse der gemmes i databasen. Og den vil ikke blive påvirket af en senere opgradering af hverken system eller tema.

Hvis det er en mere omfattende ændring, så kan man som regel lave et ‘undertema’, der indeholder rettelserne. Herefter kan hovedtemaet opdateres uden problemer, tilføjelserne i undertemaet vil stadig være aktive.

Led efter et plugin

Rigtig mange af de ændringer, du måtte ønske at lave i din WordPress, findes allerede i form af et plugin. Det handler bare om at finde det rigtige. Prøv at søge på den funktion, du ønsker. Men søg både på WordPress.org og med en almindelige Google søgning, for ikke alle gode plugins findes i WordPress.org samlingen.

Hvis det handler om helt specielle funktionsændringer, så er der mulighed for at tilpasse med filtre og hooks, så det slet ikke er nødvendigt at ændre i selve filerne. Det hører til i den mere avancerede afdeling, men det gør funktionsændringer nu engang.

Mange af de ændringer du måtte ønske at lave – og som ikke allerede findes i et andet plugin – kan du med fordel placere i et funktionsplugin.

Søg

Bliv lidt klogere med Pro tips om WordPress

Bare rolig – vi siger det ikke til nogen!

Indhold

Bliv opdateret på WordPress

Hvis du vil have alle de fede WordPress tricks og nyheder fra WordPress community direkte i indbakken.