SSL-verificering af websted giver bedre sikkerhed

Et SSL-certifikat gør det synligt, at dit websted er sikkert

Man kan godt se, om et websted er sikkert – og det er nu blevet endnu vigtigere, at sørge for det. En måde at gøre det på er ved at have et SSL-certifikat, der er en slags godkendelsesstempel, som kan forsikre dine burgere om, at de er endt på den korrekte webside.

Med et godkendt certifikat viser din browser dig, at siden er ‘godkendt’. Adressen starter med https: i stedet for bare http: og de fleste browsere viser det også med et ikon, der ligner en låst hængelås.

Det har altid været risikofyldt at begive sig ud på internettet, og risikoen er ikke blevet mindre i årenes løb; der er stadig mange, der vil forsøge at snyde dig til at opgive dine betalingskortoplysninger eller andre personlige informationer.

Forbedringen af sikkerhed – og tydeliggørelsen af det – er altsammen et forsøg på at gøre det tydeligere for brugerne at se, hvor der er sikkert, og hvor der måske er noget galt.

Google er med Chrome allerede gået over til at opfatte ikke-verificerede websteder som usikre, og efterhånden som brugerne vænner sig til det, vil det få betydning for om dine brugere opfatter dit websted som professionelt.

SSL-certifikat giver bedre SEO

Google arbejder kraftigt for at få gennemført en forbedring af sikkerheden på internet. Et verificeret websted betyder – udover en sikring af korrekt identitet – også at al kommunikation frem og tilbage mellem brugerens browser og websted bliver krypteret. Så kriminelle kan heller ikke hente personlig eller finansiel information ved at ‘lytte med’.

Dette er af sagens natur især vigtigt for webshops og andre steder, hvor der foregår handel. Men efterhånden er al personlig information værdifuld, så bare indtastning af adresseoplysninger ved login kan være i fare.

Udover at gøre det tydeligere i browseren om et websted er sikkert eller ej, bruger Google også deres position som næsten enerådende indenfor søgninger til at skubbe gang i overgangen til brug af certifikater. Så fra august 2016 har et verificeret websted fået en lille fordel i placering i søgninger, og vi kan godt forvente at det med tiden får endnu større betydning.

Hvordan får man SSL-certifikat?

Det er ikke særlig svært at få et certifikat tilknyttet et bestemt websted. Man betaler en sum penge, for at en godkendt verifikator siger god for webstedet, og selve certifikatet tilknyttes webstedet. Dette certifikat bruges så også fremover til at kryptere al kommunikation til og fra siden.

Der findes flere forskellige typer af certifikater, der hver giver forskellige grader af sikkerhed. Og forskellige grader af garantier. Naturligvis bliver det dyrere, jo sikrere du ønsker dit websted skal være.

Bemærk: Når din side skifter protokol fra http: til https:, så svarer det til at alle siderne skifter til et nyt domæne. Det er derfor vigtigt at gøre sine forberedelser INDEN webstedet skifter til SSL-certificering, så man ikke mister vigtige placeringer i søgninger!

Søg

Bliv lidt klogere med Pro tips om WordPress

Bare rolig – vi siger det ikke til nogen!

Indhold