Falske brugere i WordPress

Fake brugere/uønskede brugere

Hvis din WordPress pludselig begynder at få nye fake brugere, du ikke ønsker, så har du mulighed for helt at deaktivere muligheden. Og det er nemt.

Hvorfor får jeg brugere fra rusland?

WordPress er uhyre populært – også blandt hackere og spammere. Der er rigtig mange WP installationer på internet og derfor kan det svare sig at lave automatiserede processer til hacking og spamming.

Kommentarfelter på blogs er en nem måde at skabe links til til andre websteder og dermed levere linkbuilding. Det er meget lidt værd i forhold til Google, men der er stadigvæk købere til 1000 links uden skelen til kvalitet.

Så brugerne bliver oprettet i håb om at de kan få lov til at oprette kommentarer til nogen af dine indlæg. Og tilsætte disse kommentarer links til alle mulige eksterne websteder.

Brugerprofilerne er naturligvis falske og da de risikere at mailadressen bliver blokeret og meldt som spam, forventer de ikke at kunne bruge den igen. Og så er det fint, at der i Rusland stadig er masser af muligheder for at oprette engangs-mails.

Hvordan stopper jeg falske brugere?

Registreringen er en simpel formular, så hvis du ikke har nogen ekstra beskyttelse på, så vil du få flere og flere efterhånden som din side bliver kendt af søgemaskiner.

Der er flere måder at stoppe dem på.

Gør det sværere at oprette brugere

En af de mest almindelige metoder er at tilføje et ekstra felt til brugeroprettelsen, der gør det sværere for automatiske processer.

Det kan enten være en CAPTCHA, der kræver en visuel gennemgang (find billeder af lyskryds) eller et simpelt spørgsmål, der er svært for automatiske processer.

Fang robotter i honningkrukke

En anden mulighed er at fange robotterne i at være robotter.

Man opretter et felt og skjuler det efterfølgende fra den visuelle del af siden. Hvis feltet bliver udfyldt, er det besvaret af en automatik, der kun har set på koden. Og svaret kan slettes.

Fjern brugerregistrering

Endelig kan du helt fjerne muligheden for at lade brugerne oprette sig selv.

Hvis du allerede har fjernet muligheden for at kommentere (det stopper dem ikke fra at oprette nye brugere) og der ikke ellers er noget, der kræver at dine brugere er logget ind – så kan du du bare fjerne muligheden for at oprette sig som bruger.

Fake brugere/uønskede brugere 1

Det gør du under Indstillinger -> Generelt, hvor du kan fjerne markering i feltet Medlemskab.

Søg

Bliv lidt klogere med Pro tips om WordPress

Bare rolig – vi siger det ikke til nogen!

Indhold

Bliv opdateret på WordPress

Hvis du vil have alle de fede WordPress tricks og nyheder fra WordPress community direkte i indbakken.