Opdatering til WordPress 5.6

Du skal i hvert fald være sikker på, at du ikke har nogen plugins eller funktioner, der er afhængig af JQuery Migrate – for den installeres ikke mere.

Den sidste opgradering til WP 5.5 stoppede aktivering af scriptet jQuery Migrate (der understøttet plugins afhængig af ‘gammel kode’), version 5.6 opgraderer hele jQuery til en noget nyere version.

Du kan derfor risikere, at plugins, der ikke opdateret til at bruge den seneste udgave, vil opføre sig anderledes.

OPDATERING: Den (næsten) sikre vej til opdatering til WP 5.6

Det handler om at følge med

Den version af jQuery, der følger med en WordPress er ved at være ret gammel. Og i en verden hvor alt forandres og alle scripts kan være mål for en hacker, så er det vigtigt at være opdateret og sikker.

Derfor var det nødvendigt at få udskiftet jQuery til en nyere version.

Det er bare ikke altid så nemt, da jQuery er et bibliotek med rutiner og funktioner, som mange plugins gør brug af. Og de skal så være klar til at kunne bruge den nye version.

Derfor har man i lang tid sendt en ‘ekstra-pakke’ med ud, der indeholdt de rutiner, der blev fjernet sidste gang jQuery blev opdateret. Det er det script, der hedder jQuery Migrate.

Løsningen i WordPress 5.5

Fra 5.5 blev jQuery Migrate ikke længere sendt med ud.

For at forebygge at plugins og temafunktioner holdt op med at virke, lavede man en Enable jQuery Migrate Helper, der så sørgede for den nødvendige kompatibilitet. Med dette plugin kunne du aktivere det script, der ikke længere var en del af standard WordPress.

Det kunne give lidt ekstra tid til at få løst problemerne og få opdateret plugins til at bruge den nyere version og dermed undgå fejl.

Desværre er det bestemt ikke alle udviklere, der har ment det nødvendigt at få deres plugin opdateret i mellemtiden. Nu var de jo blevet reddet på målstregen sidste gang.

Løsningen i WordPress 5.6

Den nyligt udsendte version af WordPress, version 5.6, giver stadig mulighed for at nedgradere jQuery til en version, dine plugins er kompatible med. Igen ved at sørge for at have Enable jQuery Migrate Helper installeret.

Men dette skal ses som en midlertidig løsning, for den gamle version af jQuery får ikke længere nogen sikkerhedsopdateringer og bliver derfor en tikkende bombe under dit websted.

ADVARSEL

Du kan ikke undlade opdateringen til 5.6!
Vi nærmer os end-of-time for PHP 7.x og webhosts rundt omkring begynder at opgradere til PHP 8.x – og det er godt!
Men det kræver også at dine plugins og WP er opdateret og klar til skiftet. Eller ender du med et nedbrud pga af PHP-fejl. Og de er typisk noget værre, end dem vi ser nu med jQuery fejl, hvor det blot at nogle få funktioner, der ikke fungerer tilfredsstillende.

Hold øje med advarsler

Hvis du oplever fejl og derefter installerer jQuery Migrate Helper – eller bare installerer den for en sikkerheds skyld – så vil du sikkert få en række advarsler. Enten i den sorte adminbjælke i toppen eller ude i menuen under Værktøjer.

Disse advarsler fortæller, hvilke plugins du skal holde øje med, opdatere eller måske endda udskifte med noget andet.

Pluginnet vil herefter med vejledning til, hvordan du kommer uden om disse problemer.

Den sikre vej til opdatering

Du skal være klar til at tage chancen, at noget at dit websted ikke virker. Eller du skal teste det i et testmiljø. De her redskaber er nemlig beregnet til at blive installeret EFTER opgraderingen er gennemført.

Så hvis er bange for fejl, så skal du IKKE gøre det her.

Start med at køre en test med Test jQuery Updates pluginnet fra WordPress udviklerteamet.

Hvis du finder fejl, så installer jQuery migrate plugin.

Du kan læse mere om det på WordPress bloggen

Søg

Bliv lidt klogere med Pro tips om WordPress

Bare rolig – vi siger det ikke til nogen!

Indhold