Fantastiske WordPress statistikker – helt vilde tal

WordPress er et fantastisk system, men begynder man at kigge lidt i nogle forskellige statistikker, så bliver man endnu mere overvældet.

Her er brugt de seneste tal ved oprettelsen af indlægget, men det flytte sig jo konstant.

WordPress driver 33% af alle websteder

Det lyder fuldstændig vanvittigt, men dette open source system driver i skrivende stund 33% af internettets websteder ifølge den seneste statistik fra w2techs. Det er alt fra hjemmesider til små virksomheder, over blogge om alt mellem himmel og jord, til websteder drevet af Fortune 500 virksomheder.

WordPress driver 60% af alle CMS

Kigger vi på markedet for CMS (Content Management Systems), så står der WordPress på hele 60% af antallet af websteder med et kendt CMS på!

Brugere opretter 41,7 mill indlæg hver måned

41,7 millioner indlæg og 60,5 millioner kommentarer opretter brugerne hver måned på WordPress websteder – og det er vel og mærke kun, hvad der bliver registreret af WordPress.com. Eller sagt på en anden måde:

  • 1.390.00 indlæg hver dag
  • 57.916 indlæg hver time
  • 965 indlæg hvert minut

Hvis vi regner med en gennemsnitslængde per indlæg på 300 ord, så betyder det, at der blive skrevet 300.000 ord med WordPress HVERT ENESTE MINUT.

WordPress får 132 Millioner spambeskeder hver måned

Tallet kommer fra Akismet og og er ikke engang nyt – så det er sikkert meget højere i dag. Spambeskeder er et stort problem for ethvert websted, der ønsker at give brugerne mulighed for at kommentere.

WordPress findes på mere end 50 sprog

Der er brugere over hele verden og derfor giver det god mening at sørge for at de også kan bruge WordPress på deres eget sprog. Den del står WordPress Polyglots for, og du kan også finde den danske vejledning for oversættere.

Der er faktisk oversættelser på mere end 165 sprog, men en stor del af dem er ikke komplette i oversat version.

Der udgives WordPress indhold på mere end 120 forskellige sprog, langt det meste på engelsk (71%). Kun 0,5% af alle WordPress blogs er på dansk.

Du kan her se et realtime billede af, hvor henne i verden der lige nu bliver skrevet eller kommenteret på WordPress blogs.

WordPress 5.1 er downloadet 6 millioner gange

Tallet er imponerende i sig selv, men du skal lige huske på, at det ikke er det samme som antallet af aktive installationer. Fx har mange udviklere gang i flere versioner af det samme websted til test og udvikling. Men alligevel…

Følg med i de aktuelle tal for den nuværende version her: https://wordpress.org/download/counter/

Der bliver søgt på WordPress 2.740.000 gange om måneden

Det er meget populært at søge på “WordPress”. Ifølge KWFinder bliver der søgt på “WordPress” næsten 3 millioner gange hver måned af mennesker over hele verdenen. Og det er vel og mærke kun specifikke søgninger.

Prøv at forestille dig, hvor stort det tal ville være, hvis vi inkluderede alle relevante long-tail nøgleord.

Der findes 54.495 WordPress plugins

I WordPress plugin-biblioteket findes der lige nu 54.495 plugins, der tilsammen er blevet downloadet mere 1.3 milliarder gange (det er 1.300.000.000).

Der kan sagtens argumenteres for, at det antallet af plugins burde være langt lavere, da der findes masser af plugins, der er forældede, ubrugelige og ikke-opdaterede.

Men det giver da en fornemmelse for det rigtige i at sige: “Der findes et plugin til alt”

Under 1/3 er opdateret til version 5.x af WordPress

Selvom, der gøres meget for at gøre det så nemt som muligt at opdatere en WordPress, så halter rigtig mange installationer bagud. Kun 27,5% har opdateret til version 5 eller højere. Og mere end 14% af alle WordPress websteder kører på en version 4.5 eller ældre.

Ved at vente med at opdatere et websted øges risikoen for at blive inficeret med malware eller hacket. Og sådan spilles der hasard med brugernes data. Hvis du er en af dem, så tjek lige muligheden for at tegne abonnement på vedligeholdelse.

Mere en 7.000 temaer under GPL-licens

Licenstype General Public License (GPL) er den mest almindelige for WordPress produkter – og gælder for ALLE plugins og temaer i WordPress biblioteket. Og af dem kommer mere end 1.200 med oversættelser til et eller flere forskellige sprog.

Derudover leveres der temaer under GPL-licens fra mange kommercielle tema-udviklere. En lille detalje er, at et af kravene til at komme med på den liste er at man skal levere et haiku-digt om sig selv…

36% af alle WordPress websteder er HTTPS

Det er selvfølgelig ikke godt nok, men antallet stiger kraftigt år for år. Målet for udviklingsgruppen bag WordPress er 100% – og de gør hvad de kan for gøre det lettere at gå den vej.

Med HTTPS bliver sidens identitet bekræftet af en godkendt tredjepart via et SSL-certifikat.

WordPress er skrevet af over 100 udviklere

WordPress er et af de allerstørste Open source produkter med udviklere siddende over hele kloden. Kernen i WordPress består af 430.000 kodelinjer, og et projekt af den størrelse tager typisk 120 årsværk at udvikle.

Søg

Bliv lidt klogere med Pro tips om WordPress

Bare rolig – vi siger det ikke til nogen!

Indhold

Bliv opdateret på WordPress

Hvis du vil have alle de fede WordPress tricks og nyheder fra WordPress community direkte i indbakken.