Spambrugere er en pestilens i WordPress

Hvis du har et websted, hvor det er nødvendigt at brugere kan oprette en konto, så vil du også blive ramt af spam-brugere. Dem vil vi gerne undgå, derfor er der nu inkluderet anti-spam i WP Pro Service.

WP Pro Service handler om at gøre håndteringen af WordPress websteder nemt. Både for vore kunder og for os selv!

Derfor er spambrugere en udfordring, vi helst vil være foruden.

Hvad er en spambruger?

En spambruger bliver oprettet med det ene formål: at kunne skrive spam-kommentarer.

Kommentarspam har vi kendt længe, men efterhånden stiller langt de fleste blogs krav om at man skal være oprettet som bruger for at kunne skrive kommentarer.

Det mindsker mængden af gode kommentarer, men sparer til gengæld webstedet for en masse spam. Det er en balance…

En brugeroprettelse kræver en gyldig og aktiveret mailkonto for at kunne gennemføres, derfor har dette besværliggjort det en smule for spammerne.

Men det var et spørgsmål om tid, før kampen blev løftet til et nyt niveau – og nu ser vi altså spambrugere blive oprettet i massevis. Ofte 3-4 brugere per dag, alle fra mere eller mindre generiske mailsystemer.

Det tager tid

Med lidt erfaring er det ikke at svært at spotte en spam-bruger. De er oprettet ved store mailtjenester og som regel passer navn og mailadresse ikke sammen.

Så man kan fjerne dem, men det tager tid. Tid, der er ellers kunne blive brugt på udvikling eller skrivning af godt indhold.

Så I stedet for at skaffe mere og bedre trafik til dit websted/blog, bruger du tiden på at smide uønsket trafik ud.

Captcha er ikke en mulighed

Der er flere muligheder for at stoppe spambrugere og en af dem er med CAPTCHA. De her irriterende bokse, hvor man skal vælge bestemte felter, genkende ulæselig skrift eller på anden indikere, at man ikke er en robot.

Den mulighed er ikke god af to grunde:

  • Det er møgirriterende og skræmmer brugere væk
  • Det blokerer for automatisering af vedligeholdelse

Løsningen er automatiseret

WP Pro Service Business og Enterprise vil fra i dag indeholde en mulighed for at få filtreret både brugere og kommentarer.

Det sker via en eksterne tjeneste, der tester afsendere/oprettere op mod en database og et analyseværktøj, og på den måde stopper langt det meste spam inden det overhovedet kommer ind.

Selve tjenesten er inkluderet, men ikke installation og etablering – det kan klares med et enkelt klip. Hvis du er interesseret i at få tjenesten aktiveret – eller høre mere om muligheden for en serviceaftale, så send en mail til info@eid.dk

Søg

Bliv lidt klogere med Pro tips om WordPress

Bare rolig – vi siger det ikke til nogen!

Indhold

Bliv opdateret på WordPress

Hvis du vil have alle de fede WordPress tricks og nyheder fra WordPress community direkte i indbakken.