Plugins repository på wordpress.org

WordPress tips 2022: 15 tips til begynderen

Hvis du er ny som “WordPressy”, så tjek lige denne liste med tips og tricks begynderen. Det gør dit liv lettere og dit websted bedre!

WordPress driver 30% af internettet! Det er der ikke noget at sige til, for det er en både kraftfuld, alsidig og nem platform. Uanset om du vil blogge, markedsføre din virksomhed eller sælge online; WordPress kan hjælpe dig med det hele.

Der er et stort WordPress-fællesskab derude, der bare venter på dig, men først skal du bygge og udgive dit websted. I en forvirrende verden af hosting, SEO, CSS, plugins, temaer og meget andet, der er det godt med en række gode tips.

Derfor har jeg på baggrund af mine erfaringer fra WordPress webdesign, kurser i WordPress for begyndere og WordPress Aalborg Meetup samlet en række tips for dig, der lige er gået i gang.

Vælg dit webhotel med omhu

Dette er en meget kompleks emne, men du kan være helt sikker på, at dit valg af webhotel til din WordPress er af afgørende betydning for dit websteds succes.

Uden et webhotel kan dit websted ikke findes på internettet. Men det er også vigtigt at webhotellet har ressourcer nok til at kunne håndtere dit websteds trafik, undgå nedbrud og nedetid så meget som muligt, samt give et lynhurtigt websted.

Først skal du finde den rette type webhotel for DIT websted – der er flere forskellige typer at vælge imellem og i flere forskellige prisniveauer.

Helt generelt set, så følges pris og kvalitet ad også her. Men det er ikke sikkert, at dit websted kan udnytte det ekstra, et rigtigt godt webhotel tilbyder.

Yderligere info

Tegner du en WordPress serviceaftale med WP Pro/Ellegaard, så er webhotel inkluderet i aftalen.

Alternativt kan vi levere webhotel af høj kvalitet udenom serviceaftalen.

Check temaets muligheder

Der er bogstavelig talt tusindvis af temaer at vælge imellem og det er nemt at blive overvældet alene af mængden.

Wordpress temaer i gittervisning
Der er tusindvis af temaer at vælge imellem bare på wordpress. Org

Men det er stadigvæk vigtigt at vælge med omhu og gå efter kvalitet mere end kvantitet. Et tema med mange funktioner indbygget, kan vise sig blive en forhindring senere hen. Så hellere gå efter et mere simpelt tema – og så udbygge funktionerne med plugins.

Store temaer med en omfattende pakke med funktioner er som oftest et dårligt valg på længere sigt. De gør

Kig på antallet af installationer og på anmeldelserne. Især de utilfredse, så du kan se, hvad dette tema IKKE kan.

Yderligere info

Et godt tip er at starte med de temaer, WordPress kommer med som standard; de hedder typisk noget med Twenty et eller andet.

Skal det være mere avanceret, så kig på GeneratePress eller Kadence. Disse to kan også nemt udbygges med en Premium version senere.

Installer et SEO plugin

Søgemaskineoptimering (SEO) er meget væsentligt for dit websteds succes.

Uden SEO vil dit websted ikke blive vist i søgeresultaterne hos fx Google og så får du kun de besøgende, som du betaler for via reklamer. Det er en dårlig forretning.

Med mindre du er meget god med ord og teknik, så vil du få behov for hjælp med din SEO. Men hvis du installere et SEO plugin, så kan du komme et rigtigt godt stykke af vejen.

Et plugin kan tage sig af al den tekniske SEO og endda hjælpe dig med den del, der har med selve dit indhold at gøre. Det kan tage sig af sitemaps, din robots.txt, analysere dit indhold og kamme med forslag til forbedringer.

Det gør bare det hele så meget nemmere!

Jeg anbefaler Rank Math til det brug. Det er nemt at sætte op og give god vejledning undervejs i skrivningen.

Screenshot fra pluginnet rank math

Yderligere info

Som alternativ til Rank Math kan du kigge på Yoast SEO for WordPress. Den gør tingen på en lidt anden måde, men er stort set magen til. Rank Math har lidt flere funktioner i den gratis version end Yoast, men i sidste ende kommer det nok mere an på smag og behag.

Jeg vil også anbefale dig at læse artiklen Sådan skriver du SEO-venlige tekster, da det kan gøre dig til en meget bedre skribent og spare dig for en masse besvær.

Installer koko analytics

Eller noget andet, der kan fortælle dig, hvor mange besøgende du har – og hvad de er interesserede i!

Komprimer dine billeder

Begræns dig med plugins

Hold dig – og dit websted – opdateret

Håndter kommentarer

Få styr på sikkerhed

Brug Title og Alt tekst på billeder

Opsæt udvalgte billeder

WordPress tips: en opsummering

Denne artikel har givet dig top tips til at komme i gang med WordPress. Vi har været omkring alt fra basal SEO over billeder til sikkerhed, så nu er du bedre rustet til drive dit eget websted. Og hvis du alligevel ikke har lyst til det, så kan du altid spørge en WordPress professionel!

Selv professionelle glemmer hurtigt, så her får du den hurtige oversigt.

Søg

Bliv lidt klogere med Pro tips om WordPress

Bare rolig – vi siger det ikke til nogen!

Indhold